Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Άργησε, αλλά αυτός το κατάλαβε

Του πήρε μερικά χρόνια, αλλά, τελικά, το πήρε απόφαση, γιατί το είχε καταλάβει νωρίτερα, απλά δεν ήθελε να το παραδεχτεί, διότι κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντά του. Βέβαια ούτε τώρα τα εξυπηρετεί, αλλά κάνει την ανάγκη φιλότιμο. Ο λόγος για τον ισχυρό άντρα του "Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη" Σταύρο Ψυχάρη.

Ο κ. Ψυχάρης ήταν σφοδρός πολέμιος του Γιώργου Παπανδρέου, πιο σφοδρός και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Ήταν, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκείνος που στήριξε όλη την προσπάθεια αμφισβήτησης του σημερινού πρωθυπουργού πριν τις εκλογές του 2007, αυτό που είχε ονομαστεί "υπονόμευση του Γιώργου" και εκείνος που στήριξε με νύχια και με δόντια την υποψηφιότητα Βενιζέλου στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2007 και απέτυχε. Ήταν εκείνος που έβαλε πρώτο τίτλο στο ΒΗΜΑ, "Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε". 
Σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης "ανακαλύπτει" τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμώντας, μετά την απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης, ότι είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Στο άρθρο του στο σημερινό κυριακάτικο ΒΗΜΑ, λέει ότι "το ζήτημα είναι ποια ηγεσία θα οδηγήσει τους Ελληνες σε πεδία ανάπτυξης που τους ταιριάζουν".
Την απάντηση δίνει ο ίδιος αμέσως μετά. γράφει:
"Ο κ. Γ. Παπανδρέου, που φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα άμεσα προβλήματα της κρίσης, έχει τις γνώσεις, τα εφόδια και τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τη χώρα". 
Θα μπορούσε να αποφύγει την τελευταία φράση: "Βεβαίως γάμος γίνεται, αρνιά σφάζονται", αλλά Ψυχάρης είναι αυτός.
Σχόλιο: Τουλάχιστον ο Ψυχάρης έστω και με αυτό τον τρόπο, έστω και στο τέλος, αναγνώρισε το λάθος του. Με τους άλλους τι γίνεται; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου