Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο προβληματισμός κοινός, οι λύσεις αναμένονται

Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των Ελλήνων. Και το απέδειξε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τα ανέφερε όλα, έτσι που κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα μπορούσε να τα πει. Αλλού είναι το θέμα. Να έδινε και τις
απαντήσεις. Όταν, για παράδειγμα αναφέρθηκε στο ερώτημα, αν κάποιοι θα πληρώσουν για τα κλεμμένα, η απάντηση που έδωσε δεν ήταν σαφής. Και το ερώτημα, όσο δεν βρίσκει σαφή απάντηση, θα παραμένει. Όπως θα παραμένουν και όλα τα ερωτήματα τα οποία ο ίδιος έθεσε.
Υπάρχει, πάντως και η άλλη οπτική. Ο πρωθυπουργός μιλώντας δημόσια για τα θέματα αυτά, τα κατέστησε θέματα κοινού προβληματισμού κυβέρνησης και πολιτών. Ίσως να είναι το πρώτο βήμα και μακάρι το δεύτερο να είναι οι απαντήσεις.
Ιδού ο κοινός προβληματισμός πρωθυπουργού-πολιτών:
"Ξέρω και τις απορίες και τις ανησυχίες και το φόβο των συμπολιτών μας, τα ακούω, τα γνωρίζω: το φως στο τούνελ, πιάνουν τόπο οι θυσίες; Μήπως μας περιμένουν και χειρότερα νέα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα φύγουμε από το ευρώ; Θα κηρύξουμε πτώχευση; Υπάρχει ελπίδα; Ποιο το σχέδιο; Πότε η ανάπτυξη; Θα πληρώσουν κάποιοι τα κλεμμένα; Τι γίνεται με τη Δικαιοσύνη; Γιατί δεν αλλάζει πιο γρήγορα η Ελλάδα; Είναι θέμα συντονισμού; Θα πάμε σε εκλογές;
Η ανέχεια, η εγκληματικότητα, η ανομία, οι εξελίξεις στην περιοχή και η προσφυγιά, η ανάγκη να δούμε με ανθρωπιά τα προβλήματα των πιο αδύναμων - ανέργων, συνταξιούχων, γυναικών, ατόμων με αναπηρία ή μεταναστών.
Όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι στην καθημερινή κουβέντα των συμπολιτών μας. Όλα αυτά είναι κατανοητά και εύλογα ερωτήματα, σε μια περίοδο δύσκολη, μια πρωτοφανή περίοδο για τα δεδομένα εντός και εκτός Ελλάδας". 
Οι απαντήσεις αναμένονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου