Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Και γιατί δεν το κάνει;

Είναι ν΄απορείς, που θα έλεγε και ο μακαρίτης Γιάννης Σκαρίμπας. Διαβάζει κανείς στο "Βήμα της Κυριακής", ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους. Και αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό. Το πρόβλημα του χρέους έχει αναδειχθεί εσχάτως ως το μείζον πρόβλημα της
ελληνικής οικονομίας. Και κυριολεκτικά έχουμε κατεβάσει πρελέζες, καθώς όποιο καταστροφικό σενάριο  υπήρχε ανασύρθηκε τώρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Αλλά αφού το πράγμα είναι τόσο απλό και μπορούμε νατο αντιμετωπίσουμε μόνοι μας, γιατί περιμένουμε τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και άλλους και δεν ξεκινάμε να το αντιμετωπίζουμε; Με αυτό τον τρόπο θα δείχναμε στους εταίρους μας ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και προχωράμε, μια τακτική την οποία εφαρμόζει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ιδού τι είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου:
«Μπορούμε και μόνοι μας να διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος» διαβεβαιώνει ο κ.Γ. Παπακωνσταντίνου και δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τρία όπλα:

α. Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 15 δισ.ευρώ για να έλθουν στη χώρα ξένοι επενδυτές και να μπει ζεστό χρήμα στην οικονομία.

β. Ενεργοποίηση ντόμινο συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο για να ενισχυθούν οι τράπεζες και να αρχίσουν και
πάλι να δίνουν δάνεια.

γ. Αναδιάρθρωση του κράτους για τη μείωση του ελλείμματος κατά 20 δισ.ευρώ ως το 2014 για να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα και να μπορέσει η χώρα να πληρώνει τους τόκους και να μειώνει το χρέος. Το «κούρεμα» του χρέους χωρίς συμφωνία των πιστωτών μπορεί να έχει εφιαλτικές συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου