Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Να στηριχτεί ο Γιώργος στην κόντρα με τους Γερμανούς

Ενοχλήθηκαν πολύ οι Γερμανοί από τη χθεσινή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, που είπε τα αυτονόητα. Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου; Ότι  «η Γερμανία δημιούργησε έναν κύκλο υψηλότερων επιτοκίων για χώρες που φάνηκε ότι ήταν σε δυσχερή θέση, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία». Αυτή είναι η αλήθεια, είτε το θέλουν οι Γερμανοί είτε όχι.

Με τη δήλωσή του αυτή ο Γιώργος εξέφρασε πλήρως τα αισθήματα των Ελλήνων, έναντι της συμπεριφοράς της Μέρκελ και των χριστιανοδημοκρατών της, των προτεσταντών, δηλαδή, οι οποίοι αποδεικνύονται χειρότεροι και από τους αναβαπτισμένους Ευαγγελιστές του Τζώρτζ Μπους.
Η "γερμανική μπότα" έκανε και πάλι την εμφάνισή της και απειλεί να "πατήσει" ότι και όποιον δεν συμφωνεί με τις επιλογές της κομπλεξικής ανατολικογερμανής. Ακόμα και ο "μετριοπαθής", υποτίθεται, υπουργός Οικονομικών Βόλφκαγκ Σόϊμπλε, απείλησε με πολύ σαφή τρόπο την Ελλάδα. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση Παπανδρέου, είπε ότι  όταν άκουσε τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σκέφθηκε ότι η Ελλάδα έχει λάβει περίσσια αλληλεγγύη από την Ευρώπη και από τη Γερμανία. Αυτή είναι η πρώτη απειλή. Η δεύτερη είναι στη φράση του ότι "η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος".
Στη δήλωσή του από το Παρίσι  ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επικρίνει την στάση του Βερολίνου στο ζήτημα του χρέους, αναφέροντας ότι: "Η σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης που βρίσκονται προ του ενδεχομένου χρεοκοπίας θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία».
Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί και ειδικά οι χριστιανοδημοκράτες που κυβερνούν και οι οποίοι έφεραν κάκιστα αποτελέσματα σε όλες τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, επιλέγουν ως εξιλαστήριο θύμα τους την Ελλάδα. Και επιρρίπτουν την ευθύνη για την ένταξή της στην ευρωζώνη, στους σοσιαλδημοκράτες αντιπάλους τους, οι οποίοι βλέπουν έναν διαφορετικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και βέβαια η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Μέρκελ θέλει να επιβάλει γερμανική κατοχή, με μέσα διαφορετικά από εκείνα που είχε επιλέξει ο Χίτλερ.
Την προηγούμενη φορά που οι Γερμανοί είχαν επιλέξει υπαίτιους για τα προβλήματά τους, είχαμε παγκόσμιο πόλεμο, κρεματόρια και γενοκτονίες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επαναλάβουν τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις τους.
Δεν αποκλείεται οι Γερμανοί να θελήσουν να φιμώσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως το είχαν κάνει πριν από χρόνια με τον Θόδωρο Πάγκαλο, που είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία "γίγαντα με μυαλό νάνου". Η Γερμανία, δυστυχώς, έτσι συμπεριφέρεται και σήμερα. Τότε, λόγω και της πρωθυπουργίας (του γερμανοτραφούς) Σημίτη, ο Πάγκαλος εξαναγκάσθηκε να ζητήσει συγνώμη. Τότε η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, πήρε το μέρος της Γερμανίας και καταδίκασε τον Πάγκαλο για τη δήλωση, όχι για τη συγνώμη που αναγκάσθηκε να ζητήσει.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνει το ίδιο και σήμερα, αν η Γερμανία ζητήσει κάτι ανάλογο από τον Γιώργο Παπανδρέου. Και πολύ περισσότερο να μην ξεκινήσει η ίδια να δημιουργήσει εσωτερικό θέμα για τον πρωθυπουργό για λογαριασμό της Γερμανίας και των ομοϊδεατών της χριστιανοδημοκρατών. Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο, η χώρα, λόγω και των επιλογών της ΝΔ, διαθέτει μια οικονομία σε κακό χάλι. Γι αυτό επιβάλλεται η εθνική συσπείρωση. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να στηριχθεί.
Μπορεί να μην έχουμε στρατό κατοχής, όπως την περίοδο 40-44, αλλά οι Γερμανοί της Μέρκελ συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Τότε βρέθηκαν πολλοί Έλληνες κουκουλοφόροι. Η ευχή είναι να μη βρεθούν και σήμερα. Η παράταξη που θα τους δώσει θα είναι η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου