Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Λοβέρδος να στείλει στον εισαγγελέα τις "ρεμούλες"

Δεν αισθάνεται υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά "λογιστής της ασθένειας". Κι αυτό, όπως εξήγησε, διότι ασχολείται με τα οικονομικά και τα ελλείμματα των νοσοκομείων και όχι με την πολιτική στην υγεία. Ο ίδιος υπολογίζει ότι θα μπορέσει να γίνει υπουργός Υγείας περί τον Απρίλιο του 2011, όταν
θα έχει τακτοποιήσει, όπως πιστεύει και μακάρι, τα οικονομικά των
νοσοκομείων, τα οποία είναι μια μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας. Είθε, ο Λοβέρδος να καταφέρει ότι δεν κατάφεραν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί, αρχής γενομένης από τον ιδρυτή του ΕΣΥ, Παρασκευά Αυγερινό, τον αναμορφωτή του Γιώργο Γεννηματά και άλλους (οι υπουργοί από τη ΝΔ δεν περιλαμβάνονται γιατί το κόμμα τος πολέμησε πάντα το ΕΣΥ και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ιδιωτικής Υγείας).
Ο κ. Λοβέρδος έχει προσφερθεί να εισφέρει στα κρατικά ταμεία 1,3 δις ευρώ, το επόμενο έτος, για να καλυφθεί η υστέρηση των 4 δις ευρώ, που προκύπτει από την αύξηση του ελλείμματος του 2009, της ΝΔ, στο 15,4%. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν χωρίς αυτό να αποβεί σε βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα πολίτη.
Ο Α. Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα αυτά θα εξοικονομηθούν με την περιστολή της σπατάλης και της "ρεμούλας" στα νοσοκομεία, κυρίως σε ότι αφορά στις προμήθειες. Πρόκειται για μια συγκλονιστική παραδοχή από έναν υπουργό, την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όμως, ο υπουργός που κάνει αυτή τη διαπίστωση, δεν λέει αν θα κάνει κάτι και τι, για να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα στο μέλλον. Και επειδή αυτά τα φαινόμενα είναι παραβατικά, πρέπει να αντιμετωπιστούν με τιμωρία. Άρα ο υπουργός, για να γίνει πιστευτός ότι εννοεί όσα λέει, θα πρέπει να στείλει στον εισαγγελέα όλες τις περιπτώσεις που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως "ρεμούλες".
Εκτός κι αν ο κ. Λοβέρδος τηρήσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη στάση που τηρεί στο θέμα των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής, με την ύπαρξη και λειτουργία των οποίων διαφωνεί. Αυτού του είδους η διαφωνία, πάντως, έφερε την ατιμωρησία και η ατιμωρησία την επανάληψη των φαινομένων διαφθοράς και "ρεμούλας" και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό.
Ευτυχώς με τον κ. Λοβέρδο διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Που απορεί πως ένας έγκριτος νομικός διατυπώνει, ως υπουργός, απόψεις, με τον δημόσιο λόγο του, περί αμνηστίας, ουσιαστικά, των τελεσθέντων αδικημάτων. Και επειδή για τον ίδιο, προσωπικά, δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή υπόνοια, το ερώτημα είναι αν, έτσι, προστατεύει κάποιους και ποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου