Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μύγα Μέρκελ τσίμπησε τους αυστριακούς

Τι μύγα τσίμπησε την αυστριακή κυβέρνηση; Μήπως η μύγα Μέρκελ; Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Αυστρίας το σκέφτεται πολύ σοβαρά αν θα μετέχει την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, διότι, λέει, οι Έλληνες δεν
τήρησαν τις υποσχέσεις τους σε ότι αφορά στην είσπραξη των εσόδων από τη φορολογία.  Το ύψος εισφοράς της Αυστρίας στην τρίτη δόση, ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ, αλλά εντύπωση κάνει η δήλωση, η οποία έγινε πριν ολοκληρώσει την "επιθεώρησή" της η τρόϊκα, η οποία βρίσκεται από χθες στην Αθήνα.
Η εκταμίευση γίνεται με βάση τις εκθέσεις που κάνουν οι "τροϊκανοί" και γι αυτό είναι ακατανόητη η δήλωση του αυστριακού υπουργού. Ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι οπαδός της θεωρίας της τιμωρίας και της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσων δεν κινούνται με γερμανική πειθαρχία. Στην Αυστρία, άλλωστε, υπάρχει παράδοση στην τιμωρία, η οποία κορυφώθηκε επί καγκελαρίας Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος είχε αυστριακή καταγωγή.
Το ερώτημα είναι αν ο αυστριακός (οπαδός της τιμωρίας) κινήθηκε μόνος του, δηλαδή πρόκειται για κάτι τυχαίο ή εκφράζει μια ισχυρή τάση, επικεφαλής της οποίας θα μπορούσε να είναι η Μέρκελ, η οποία κατόρθωσε να ξυπνήσει το γερμανικό εθνικισμό, ο οποίος ευθύνεται για δύο παγκοσμίους πολέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου