Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Υπονομεύουν την είσπραξη δημοσίων εσόδων

Σε λευκή απεργία έχουν προχωρήσει, στα νοσοκομεία, γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που ανήκει στην παράταξη της ΝΔ τη ΔΑΚΕ, πιθανότατα κατ΄ εντολήν του "μουτζαχεντίν" επικεφαλής του συνδικαλιστικού του κόμματος Γιάννη Μανώλη και στην παράταξη ΠΑΜΕ του ΚΚΕ. Οι εν λόγω έχουν αποφασίσει να μην εισπράττουν τα 3 ευρώ από την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των
νοσοκομείων, με αποτέλεσμα η απώλεια εσόδων για τα νοσοκομεία να είναι πολύ μεγάλη. Το θέμα που ανακύπτει είναι πως
θα καλυφθεί αυτή η απώλεια. Η απάντηση είναι μια: από όλους τους φορολογούμενους. Και οι μεν του ΚΚΕ μπορεί να λένε "ας πληρώσουν οι πλούσιοι". Όμως τι λένε οι της ΝΔ; Πως θα καλυφθούν οι απώλειες; Να σημειωθεί επίσης, ότι τα 3 ευρώ της εισόδου, είχαν καθιερωθεί επί ΝΔ, χωρίς, τότε, να υπάρξει "λευκή απεργία" από αυτούς που την εφαρμόζουν σήμερα, δίνοντας, μάλιστα, λαβή στους πολιτικούς τους αντιπάλους να μιλούν για επανάληψη του "βρώμικου ΄89".
Επειδή από αυτή τη στάση του προσωπικού τα νοσοκομεία χάνουν πολλά έσοδα, τα οποία είναι θεσμοθετημένα, υπάρχει θέμα "σαμποτάζ" κατά των δημόσιων οικονομικών, κάτι που, ενδεχομένως, πρέπει να επισύρει παρέμβαση εισαγγελέα.
Η απώλεια εσόδων από τη μη είσπραξη των 3 ευρώ, μόνο από τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς και τους δημοσίους υπαλλήλους, ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το ποσό αυτό αρνούνται να το καλύψουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών μέσω του προϋπολογισμού. Για να καλυφθεί, θα χρειαστεί να γίνει αύξηση του ποσού των 3 ευρώ στα 10 ευρώ. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της "λευκής απεργίας" που κάνουν στα νοσοκομεία η ΝΔ και το ΚΚΕ. Προφανώς θα ρίξουν την ευθύνη για την όποια αύξηση στην κυβέρνηση, η οποία, ωστόσο, δεν έχει τρόπο αναστολής της απεργίας. Τον τρόπο, όμως, τον έχει η Πολιτεία μέσω της Δικαιοσύνης. Μια εισαγγελική έρευνα θα έφερνε στο φως τη ζημιά που υφιστάμεθα όλοι, προκειμένου να υπηρετήσουν τα στενά μικροκομματικά τους συμφέροντα η ΝΔ και το ΚΚΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου