Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δώστε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα μυστικά κονδύλια

"Ώδινεν όρος και έτεκε μυν". Η φράση ταιριάζει στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων, τα οποία χειρίζονταν δύο Γενικές Γραμματείες τις οποίες εποπτεύει. Τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία επικοινωνίας. Ο Ηλίας Μόσιαλος δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία ούτε για ποσά που δαπανήθηκαν ούτε για πρόσωπα που ωφελήθηκαν. Ισχυρίζεται ότι δεν βρήκε στοιχεία,
διότι, όπως λέει, η έννοια της μυστικότητας περιέχει και την έλλειψη στοιχείων. Αυτό, όμως, δεν αληθεύει, καθώς η κάθε εξουσία θέλει να έχει στοιχεία ώστε να "κρατά" στο χέρι όσους δωροδοκήθηκαν για να της κάνουν τα χατίρια.
Ο κ. Μόσιαλος συνομιλώντας με δημοσιογράφους για την κατάργηση της καθημερινής ενημέρωσης, υποστήριξε ότι καταργεί τις πρακτικές Μαρούδα, ο οποίος με αυτό τον τρόπο ήθελε να ελέγχει τι θα μεταδίδει κάθε βράδυ η κρατική τηλεόραση, η οποία ήταν και η μοναδική. Ωστόσο, έχει ένα κοινό σημείο με το μακαρίτη Μαρούδα.Ο τότε υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε βρει ολόκληρο κατάλογο με ονόματα και ποσά, αλλά ποτέ δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα, προτιμώντας να γνωρίζουν το περιεχόμενο όσοι περιλαμβάνονταν σ΄ εκείνο τον κατάλογο. Σήμερα ούτε ο κ. Μόσιαλος   δίνει στοιχεία στη δημοσιότητα. Αν ,όμως, κρίνουμε με βάση την απάντηση που έδωσε στον βουλευτή της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου, που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, φαίνεται ότι μάλλον έχει στοιχεία, για να χρησιμοποιήσει, προφανώς, όπως εκείνος νομίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου