Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γιατί μόνο ο Άκης;

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης, 5 Απριλίου, διαβιβάστηκε, από τη Δικαιοσύνη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο φάκελος για τα 4 γερμανικά υποβρύχια, το ένα από τα οποία έγερνε και επιδιορθώθηκε, ενώ τα άλλα τρία βρίσκονται στη διαδικασία κατάπλου προς την Ελλάδα από τα ναυπηγεία του Κιέλου.
Εδώ και πολλούς μήνες ένα όνομα πολιτικού ακούγεται
και αναφέρεται σε εφημερίδες και ΜΜΕ, ως εμπλεκόμενο ίσως και σε μίζες, αυτό του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κανενός άλλου.
Ο φάκελλος, όμως, διαβιβάζεται για να φθάσει στη Βουλή, όχι για την πιθανή εμπλοκή του Α. Τσοχατζόπουλου, αλλά και για την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων. Ποιά είναι αυτά; Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το ερώτημα είναι γιατί, ενώ υπάρχουν τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, στα οποία "σκόνταψε" η δικαστική έρευνα, όλες οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν κατά του Άκη.
Κι αν οι επιθέσεις από την πλευρά της ΝΔ είναι κατανοητές, διότι θα ήθελε να μη γίνεται συζήτηση για δικά της κορυφαία στελέχη, δεν είναι κατανοητό για ποιό λόγο ο τύπος και τα ΜΜΕ επιμένουν να "κρεμούν στα μανταλάκια" τον Α. Τσοχατζόπουλο, αφήνοντας τους άλλους στο απυρόβλητο. Επί του παρόντος και με βάση τα γνωστά, ο Άκης κατηγορείται όσο κατηγορούνται και όλοι οι άλλοι.
Θα δούμε τι θα γίνει στη Βουλή, όπου το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, θέμα επί του οποίου θορυβούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προεξάρχουσας της ΝΔ. Η οποία, για να μη ξεχνιόμαστε, έκλεισε πρόωρα τη Βουλή, το 2009, για να παραγραφούν τα αδικήματα δικών της κυβερνητικών στελεχών, στα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, των ομολόγων και της Siemens.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου