Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Φουντώνει η κόντρα Βενιζέλου-Ραγκούση

Η πρόσφατη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Βενιζέλου-Ραγκούση με αφορμή το πρόβλημα των μεταναστών  που στεγάζονται στο κτίριο Υπατία, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η διαμάχη των δύο κορυφαίων υπουργών έχει τις ρίζες της στην αναμέτρηση του 2007, μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ο σημερινός
υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε, τελικά, να στηρίξει τον πρώτο.
Και μπορεί οι ρίζες να βρίσκονται στο 2007, στο μεταξύ, όμως, αναπτύχθηκε και ένας κορμός, που σχετίζεται με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, την ημέρα χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, είτε αποχωρήσει οικειοθελώς, είτε μετά από ήττα σε εκλογές. Και οι δύο, πάντως, ανεξάρτητα από το αν συμμερίζονται ή όχι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ήττα του ΠΑΣΟΚ. Κι αν αυτή δεν έρθει στις πρόωρες εκλογές, θα έρθει στις επόμενες, όπως εκτιμούν. Οπότε, θα έρθει και η δική τους σειρά.
Όλα αυτά οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κορυφαίων υπουργών, η οποία αναμένεται να οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται σφοδρή επίθεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του Γιάννη Ραγκούση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση θα γίνει στο πρώτο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ που θα συζητηθεί θέμα του υπουργείου Εσωτερικών και οι επιτιθέμενοι βουλευτές θα είναι του κλίματος και της επιρροής Βενιζέλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου