Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πάλι δίγλωσσος ο Α. Σαμαράς

Δίγλωσση αποδεικνύεται, για μαι ακόμα φορά η ΝΔ. Δύο φορές αρνήθηκε να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών και να πάρει μέρος στο διάλογο για το οικονομικό πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα την περίοδο 2012-14. Η δικαιολογία είναι ότι το πρόγραμμα "υπαγορεύεται" από το μνημόνιο ή μάλλον είναι συνέχεια του μνημονίου. Μόνο που αν υπάρξει συνέχεια του μνημονίου, αυτή θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ή σε επόμενη. Εκεί θα τεθεί το σχέδιο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προτείνουν οι ομοϊδεάτες
του Αντώνη Σαμαρά, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί,
επιδιώκοντας να το επιβάλουν σε όλη την ευρωζώνη. Και προκαλώντας την αντίδραση εξεχουσών ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων, όπως ο Ζακ Ντελόρ, ο Ρομάνο Πρόντι και ο Γκυ Φερχόφσταντ.
Το σχέδιο Μέρκελ-Σαρκοζί, πάντως, δεν συναντά την αντίδραση του κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στο Ελσίνκι για να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Από εκεί και χωρίς επίσημη δήλωση, έκανε γνωστό ότι θα ψηφίσει το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας των Μέρκελ-Σαρκοζί, που απειλεί με περισσότερα δεινά τους Έλληνες. 
Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους ισχυρούς του ΕΛΚ και το παίζει σκληρός στο εσωτερικό της χώρας. Και δεν έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί τους, πρώτον, διότι η πολιτική του δεν διαφέρει από αυτή του ισχυρού συντηρητικού διδύμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, δεύτερο, σε αυτούς θα στηριχθεί για να τον κάνουν πρωθυπουργό της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου