Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Οδική βοήθεια για το αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού

Εδώ και λίγες ημέρες η πρωθυπουργική "Μερσέντες"  είναι μεταξύ των αυτοκινήτων που δέχονται τις υπηρεσίες ιδιωτικής εταιρίας οδικής βοήθειας. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από το περιστατικό που συνέβη στη Βουλή, την ημέρα της συζήτησης, προ ημερησίας διατάξεως για την εξωτερική πολιτική και λίγο πριν ο Πρωθυπουργός αναχωρήσει για το Νταβός, το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο...
έμεινε από μπαταρία και παρά τις προσπάθειες της
φρουράς δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Προσπάθησαν να δώσουν ρεύμα από τα συνοδευτικά αυτοκίνητα, αλλά η μπαταρία τους είναι μικρή σε σχέση με τη μπαταρία της "Μερσέντες", η οποία πρέπει να κινεί ένα θωρακισμένο και, άρα, πολύ βαρύ όχημα.
Το αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού ήταν παρκαρισμένο στο προαύλιο της Βουλής και πολύ κοντά ήταν το επίσης θωρακισμένο αυτοκίνητο του Αντώνη Σαμαρά. Η φρουρά του αρχηγού της ΝΔ προσφέρθηκε να δώσει ρεύμα, προσφορά που έγινε δεκτή από τη φρουρά του κ. Παπανδρέου.
Πάνω που γινόταν η τροφοδοσία με ρεύμα, βγήκαν από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατευθύνθηκαν προς τα αυτοκίνητά τους, τα οποία, ωστόσο, βρίσκονταν στη διαδικασία της τροφοδοσίας. Τους εξηγήθηκε τι συνέβαινε και στα λίγα λεπτά που χρειάστηκαν οι φρουρές των δύο αρχηγών, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν λίγες κουβέντες.
Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να βρεθεί τρόπος να μη ξανασυμβεί αυτό και αν συμβεί να  μη χρησιμοποιηθεί βοήθεια από πολιτικό αντίπαλο. Έτσι επελέγη η ιδιωτική εταιρία.
Γιατί όπως συνηθίζει να λέει και ο Κώστας Λαλιώτης "φίλοι, φίλοι, αλλά δεν τρώμε από το ίδιο το σταφύλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου