Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Θα γίνει η επίσκεψη Παπούλια στο Αζερμπαϊτζάν;

Μια και συζητάμε για πρόωρες εκλογές, πρέπει να έχουμε υπόψη μας κάτι ακόμα. Πριν από λίγο καιρό, Δεκέμβριο μήνα, η Προεδρία της Δημοκρατίας συζητούσε για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Κάρολου Παπούλια στο Αζερμπαϊτζάν, είχαν μάλιστα αρχίσει οι σχετικές διπλωματικές επαφές προκειμένου να οριστούν
οι ημερομηνίες και η θεματολογία. Τον Ιανουάριο, ωστόσο, ορισμένες πληροφορίες
ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τον Πρόεδρο να ,η βιαστεί να κλείσει την επίσκεψή του για τις αρχές Απριλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της Προεδρίας. Η πληροφορία δημοσιεύθηκε στον Τύπο αλλά δεν δόθηκε συνέχεια, ίσως διότι την πληροφορία δεν είχε κάποιος δήθεν μεγαλοδημοσιογράφος ή κάποιο από τα θεωρούμενα "σοβαρά" μέσα και μεγάλες εφημερίδες.
Το "Χ' είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μέχρι χθες το βράδυ, το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είχε κλειστεί. Από την πλευρά των Αζέρων λεγόταν ότι συζητούμε για τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, αλλά δεν έχουμε κλείσει ακόμα τίποτα. Αυτή η πληροφορία έχει ιδιαίτερη σημασία, αν σκεφθεί κανείς ότι μόλις προχθές ήταν στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, αλλά επίσκεψη του Κ. Παπούλια δεν ανακοινώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου