Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ οφείλει να παραιτηθεί

Η πρόσφατη υπόθεση τρομοκρατίας και κυρίως η σύλληψη της 27χρονης Γερμανίδας Marie Fee Meyer, ανέδειξε στον ύψιστο βαθμό τις παθογένειες της ελληνικής δημοσιογραφίας, αυτής που είναι, εδώ και δεκαετίες, πιστή στα ποικίλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αυτής που δεν διστάζει να ξεπουλάει αρχές ήθος, για να τα έχει καλά με το γκουβέρνο και ίσως με το αζημίωτο.
Αποδείχθηκε ότι όσα είπαν όλοι οι δημοσιογράφοι περί εμπλοκής
των γονέων της στην τρομοκρατική οργάνωση RAF, της Γερμανίας, ήταν παντελώς ανακριβή. Μεταξύ αυτών που μετέδωσαν τις παντελώς ανακριβείς ειδήσεις ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος οφείλει να παραιτηθεί αυθωρεί και παραχρήμα.
Με επικεφαλής τον Πάνο Σόμπολο, Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι και όλα τα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι συνελήφθη κόρη τρομοκρατών, εκ των οποίων ο πατέρας είχε σκοτωθεί και η μητέρα καταζητείται από τη Γερμανική Αστυνομία και μάλιστα από το 1993. Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μετέδωσε, από το MEGA, την είδηση ως αποκλειστική, μη αποδίδοντάς την σε καμία πηγή. Μετά τον πρόεδρο της eshea, όλοι έκαναν το ίδιο. Μετέδωσαν την "είδηση" ως δική τους, χωρίς να την αποδώσουν σε καμία πηγή. Ως θέσφατο.
Ήρθε, όμως, η Γερμανική αστυνομία και ανακοίνωσε ότι η Μπάρμπαρα Μάγιερ, μητέρα της συλληφθείσας, δεν είχε καμία σχέση με τη RAF και ότι αυτός που σκοτώθηκε δεν ήταν ο πατέρας της Μαρί Φη Μάγιερ, που ονομάζεται Βόλφκανγκ, αλλά ο Χορστ Μάγιερ.
Τέτοιες ανακρίβειες μεταδίδονται καθημερινά από τα ΜΜΕ και τους δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους καναλιών και ραδιοφώνων και μάλιστα χωρίς καμία συνέπεια. Ίσως, όμως, ήρθε ο καιρός να πληρώσουν όλοι αυτοί. " Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ΄ ορά".
Να πληρώσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι, με επικεφαλής τον Πάνο Σόμπολο, δεν ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά εργάζονται ως παπαγαλάκια διαφόρων συμφερόντων, οικονομικών ή άλλων και μεταδίδουν ότι τους πουν οι δήθεν πηγές τους και το οποίο μεταδίδουν ως να είναι η πιο μεγάλη αλήθεια.
Μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει κανένας, αλλά ήρθε η ώρα, αρκεί να υπάρξει λίγη τσίπα και το σώμα των δημοσιογράφων να δείξει υγιή αντανακλαστικά και να αποβάλει κάθε είδους σαπρόφυτο ενδημεί στις τάξεις του. Με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.
Ο οποίος συγκαλεί, αύριο, ΔΣ για να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους. Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο, σύμφωνα με όσα λέει σήμερα ο Σόμπολος, έδωσε τη σχετική πληροφορία. Ωραία Κι αν την έδωσε, ποιά ήταν η ευθύνη του Σόμπολου; Η ευθύνη του ήταν να διασταυρώσει την πληροφορία, όπως θα έκανε ο κάθε μαθητευόμενος δημοσιογράφος και θα τον υποχρέωνε ο Σόμπολος να το κάνει. ο ίδιος, όμως,μ δεν το έκανε και δεν το έκανε ποτέ. Γιατί πάντα ήταν βαποράκι της Αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών.
Σήμερα, όμως, που οι θιγέντες δεν καταλαβαίνουν από συμβιβασμούς και είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων τους συκοφάντησαν (Σόμπολος κλπ) και να ζητήσουν την παραδειγματική τους τιμωρία, η ελπίδα παραμένει ζωντανή, έστω κι έτσι, για την ελληνική δημοσιογραφία.
Αν το σώμα των δημοσιογράφων καταλάβει τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει καθημερινά, τότε πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του και να αποβάλει όλους αυτούς που δυσφημίζουν το χώρο.
Το θέμα, εν προκειμένω, δεν είναι τι έκανε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, αλλά τι έκαναν οι δημοσιογράφοι που πήραν την "είδηση". Τη διασταύρωσαν πριν τη μεταδώσουν ή όχι; Η απάντηση είναι προφανής. Όχι βέβαια. Έτσι έχουν συνηθίσει να εργάζονται. Ως βαποράκια και όχι ως δημοσιογράφοι.
Γι αυτό ο Πάνος Σόμπολος, αν του έχει μείνει μια σταλιά αξιοπρέπειας, οφείλει αύριο, αντί να προσπαθήσει να ρίξει αλλού το φταίξιμο, να παραιτηθεί.
Τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία δεν έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Και ως Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Τουλάχιστον, ας κάνει κάτι για να σώσει όποια αξιοπρέπεια του έχει μείνει, προσφέροντας για μια και μοναδική φορά μια ελάχιστη υπηρεσία στο δημοσιογραφικό λειτούργημα που τόσο δυσφήμισε.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου