Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ανθελληνική στάση της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προδοτική στάση, η στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν κάποιος κινηθεί με τη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υιοθετήσει τους χαρακτηρισμούς που εκείνη χρησιμοποιεί.
Η Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια, βοηθούσης, τα μέγιστα, της ΝΔ, περνά μια βαθύτατη οικονομική κρίση, με την αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο να μη βοηθά στο ξεπέρασμά της, αλλά και να ποντάρει στη χρεοκοπία της χώρας για να επανέλθει στην εξουσία.
Αυτό που διέπραξε η ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόνο εχθροί της Ελλάδας θα μπορούσαν να το κάνουν. Και αποδείχθηκε πως όλα τα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης είναι εχθροί της Ελλάδας. 
Στο Κοινοβούλιο τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση των των Σοσιαλιστών και των Πράσινων, η οποία προέβλεπε την υιοθέτηση ενός "χρυσού κανόνα", προκειμένου να εξαιρούνται από την προσμέτρηση  στο δημόσιο χρέος και στα δημοσιονομικά ελλείμματα, οι επενδύσεις στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στην καινοτομία και, γενικότερα, στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η εξαίρεση ζητήθηκε προκειμένου να βοηθηθεί η ανάκαμψη οικονομιών όπως η ελληνική και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα και με το χρέος και με το έλλειμμα τα οποία εκτοξεύθηκαν χάρη στην πολιτική της ΝΔ, υπουργός της οποίας ήταν ο Α. Σαμαράς, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως μέγας οικονομολόγος και τον Ιούνιο του 2009 προσδιόριζε το έλλειμμα στο 4-4,5%, ενώ ήταν 15,5%. Σήμερα ο κ. Σαμαράς ασκεί σκληρή κριτική για την ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής και για την αύξηση της ανεργίας. Κριτική ασκεί και διότι το έλλειμμα μειώθηκε... μόνο κατά 5% και όχι κατά 6%, όταν το κόμμα του τα αύξανε διαρκώς. Κι όμως, αρνήθηκε να βοηθήσει την πατρίδα του να μειώσει έλλειμμα και χρέος, να προωθήσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Είπαμε στην αρχή ότι αυτή η στάση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προδοτική. Εσείς, πως θα την χαρακτηρίζατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου