Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Όταν αποχωρεί ο πρωθυπουργός λήγει ο συναγερμός

Λίγο καθυστερημένο χρονικά, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το πρόσφατο ταξίδι του στο Ελσίνκι το βράδυ της Τσικνποπέμπτης. Μέρα που ήταν, είπε να το γιορτάσει και αυτός. Έτσι, αμέσως μόλις προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς γνωστή ταβέρνα των
βορείων προαστείων, σε μια από αυτές που πηγαίνει συχνά.
Εκεί τον περίμεναν τα αδέλφια του Νίκος και Αντρίκος, μετά των συζύγων τους και η δική του σύζυγος, η Άντα. Δεν κάθισε πολύ και αφού έφαγαν αποχώρησαν από την ταβέρνα.
΄Υστερα από τρία λεπτά, στην αίθουσα φαγητού εμφανίσθηκε ένας από τους σερβιτόρους της ταβέρνας, κρατώντας έναν δίσκο γεμάτο τασάκια, που φώναξε πανηγυρίζοντας: "ο συναγερμός έληξε, μπορείτε να καπνίσετε όσο θέλετε". Το περιστατικό αποτελεί σαφέστατη ένδειξη της νομιμοφροσύνης του Έλληνα και, κατά ένα τρόπο, απαντάει και στα ερωτήματα της τρόϊκας, γιατί ενώ η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει πολλά μέτρα, αυτά έχουν μείνει στα χαρτιά.
Δεν είναι γνωστό αν το περιστατικό έφθασε στα αυτιά του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά στα μάτια του. όταν πήγε στην ταβέρνα, έφθασε η εικόνα του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος ήταν επίσης στην ταβέρνα. Κι έτσι πρόσφατη, όπως ήταν τον θυμήθηκε στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο και τον στόλισε για τις ευθύνες που έχει και ο πρώην (πρωθυπουργεύων) υπουργός για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ίδιας της χώρας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου