Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Διόρισαν στο ΑΠΕ συγγενείς και ζητούν και ρέστα

Αναστάτωση προκλήθηκε μεταξύ των εργαζομένων στο ΑΠΕ (Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων) όταν το βράδυ της Δευτέρας, όλο το προσωπικό, δημοσιογραφικό και διοικητικό, δέχθηκε μήνυμα SMS, με το οποίο πληροφορήθηκε ότι η μισθοδοσία του Νοεμβρίου δεν θα καταβληθεί, κανονικά, την 1η Δεκεμβρίου, αλλά λίγες μέρες αργότερα.

Η ερμηνεία που δόθηκε από όλους ήταν ότι πρόκειται για ένδειξη ότι το κράτος πάει σε στάση πληρωμών. Τα πράγματα αποδεικνύονται διαφορετικά. Τα χρήματα είναι διασφαλισμένα για τους δύο εναπομείναντες μήνες του 2010 και για τους δέκα μήνες του 2011, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες. Πράγματι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση αυτή τη φορά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα σενάρια που ακούγονται.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι η προηγούμενη διοόκηση του ΑΠΕ, η οποία επαιρόταν ότι έχει πλεόνασμα, άφησε πίσω της 1,5 εκατ. χρέος.
Στο ΑΠΕ κάποιοι περίμεναν ότι θα μπορούσαν να απευθυνθούν στην ΕΣΗΕΑ και τον Πρόεδρό της Πάνο Σόμπολο, για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν ή θεωρούν ότι έχουν με το ΑΠΕ, στο οποίο πολλοί είναι εκείνοι που φέρονται ως εργαζόμενοι, οι οποίοι, όμως, δεν προσφέρουν το παραμικρό στο πρακτορείο, αμοίβονται, όμως, κανονικά, ως εργαζόμενοι, όπως και εκείνοι που τρέχουν στο καθημερινό ρεπορτάζ.
Όσο για τον κ. Σόμπολο, κακώς κάποιοι στο ΑΠΕ περιμένουν κάτι από αυτόν. Έχει να τακτοποιήσει, πάνω απ΄ όλα, ορισμένες οικογενειακές υποθέσεις, τις οποίες, ο κ. Πρόεδρος, βάζει πάνω από τις υποθέσεις χιλιάδων εργαζομένων στο χώρο του τύπου. Η νύφη του έχει προσληφθεί εδώ και δύο χρόνια στο ΑΠΕ. Η συμμετοχή της στη λειτουργία του Πρακτορείου ήταν ελάχιστη και γι αυτό δεν φταίει η ίδια αλλά εκείνοι που την προσέλαβαν με παρέμβαση του κ. Προέδρου. Και έτσι εξηγείται γιατί επί Γ. Ταμπακόπουλου, η ΕΣΗΕΑ άφηνε στην τύχη τους τα θέματα του ΑΠΕ.
Το αστείο είναι ότι η σημερινή διεύθυνση του ΑΠΕ πληροφορήθηκε ότι η νύφη του κ. Σόμπολου είναι υπάλληλος του Πρακτορείου, όταν πριν λίγες ημέρες έλαβε προσκλητήριο για τους γάμους της με τον υιό Σόμπολο, με τον οποίο συζούσε εδώ και χρόνια.
'Ετερο θέμα, σημαντικό, για όσα γίνονται στο ΑΠΕ. Υπήρξαν, το προηγούμενο διάστημα, δημοσιεύματα και αναρτήσεις για το Πρακτορείο, τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε όσα σκέπτονται και πιστεύουν οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Για παράδειγμα, υπήρξε ανάρτηση, στο Fimotro,  εναντίον της σημερινής διεύθυνσης του Πρακτορείου, η οποία, όπως κάθε διεύθυνση, κάνει λάθη. Το θέμα είναι, όμως, αν η ανάρτηση οφειλόταν σε λάθη της διεύθυνσης του ΑΠΕ ή στο γεγονός ότι αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγος του επικεφαλής του φίμοτρου και καταγγελτικού δημοσιογράφου, είχε προσληφθεί πριν από δύο χρόνια, ως δημοσιογράφος, στο Πρακτορείο. Στο διάστημα αυτό έδωσε δύο θέματα, δηλαδή ένα θέμα για κάθε χρόνο.
Είναι προφανές ότι η διεύθυνση του ΑΠΕ πρέπει να πιεστεί με διάφορους τρόπους για να κρατήσει αργόμισθους.  Έτσι έχουν συνηθίσει όσοι με τις πράξεις τους αποδίδουν δίκιο στον Θόδωρο Πάγκαλο που λέει ότι "μαζί τα φάγαμε".
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι για να λυθούν παρόμοια προβλήματα, πρέπει τα θύματα να είναι πάντα τα ίδια. Να πληρώνουν τη "νύφη" όσοι εδώ και πολλά χρόνια δίνουν τα πάντα για το ΑΠΕ, είτε με διεύθυνση Χριστοδουλίδη, είτε με διεύθυνση Καρζή, Στυλιανού, Ταμπακόπουλου ή Μάτσικα.Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για το εθνικό Πρακτορείο, μόλις βρεθεί η πρώτη διεύθυνση, η οποία θα είναι σε θέσει να εκτιμά και να επιβραβεύει εκείνους που επί χρόνια εργάζονται για το καλό του ΑΠΕ και να μην επιτρέπει στους αργόμισθους να πίνουν εις υγείαν των κορόϊδων.
Εκτός των άλλων, αυτές οι πρακτικές δημιουργούν ελλείμματα ή διογκώνουν παλαιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου